Schadevergoeding

Schadevergoeding wordt vaak uitgekeerd nadat iemand, door schuld van een ander, letsel heeft opgelopen bij een ongeval. Een schadevergoeding is bedoeld om de schade van het slachtoffer te compenseren.

Om aanspraak te kunnen doen op een schadevergoeding moet u als slachtoffer aan een aantal eisen voldoen. Allereerst moet er daadwerkelijk schade zijn geleden. Het kan voorkomen dat u slachtoffer bent geworden van een ongeval, maar daarbij geen materiële of immateriële schade hebt opgelopen. In dat geval kunt u geen aanspraak maken op een schadevergoeding. Tot slot moet er een sprake zijn van een causaal verband tussen het ongeval en de schade. De schade moet dus het gevolg zijn geweest van het ongeval.

De letselschadevergoeding bestaat uit een vergoeding van de materiële schadeposten en het smartengeld. De hoogte van de letselschadevergoeding wordt berekend door de schadeposten bij elkaar op te tellen. Dit totale bedrag dient u dan in bij de verzekering van de andere partij.

Heeft u letselschade en wil u weten of u recht hebt op een schadevergoeding en waar deze uit bestaat? Wij zoeken dit graag voor u uit.