Kosten Letselschade Loket

Natuurlijk bent u benieuwd naar de kosten van een letselschade advocaat.Wij kunnen u wat dit betreft gerust stellen. De kosten van een letselschade advocaat worden bijna altijd volledig vergoed. Dit gebeurt hetzij door de verzekering van u of de wederpartij of de wederpartij zelf. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp.

Kosteloos (Pro Deo)

Indien u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp dan worden de kosten door de overheid vergoed. U heeft wel altijd een eigen bijdrage die u moet betalen. Echter ook deze eigen bijdrage wordt vaak vergoed door de gemeente in de vorm van bijzondere bijstand. Als dit het geval is maakt u dus kosteloos een advocaat inschakelen die uw letselschade zaak behandeld.

Eigen bijdrage

Als u geen gebruik kunt maken van bijzondere bijstand via de gemeente heeft u een eigen bijdrage die u zelf moet betalen. Deze eigen bijdrage wordt bepaald en vastgesteld door de Raad voor Rechtsbijstand. U kunt meer informatie hierover vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of contact met ons opnemen.

Geen recht op gefinancierde rechtsbijstand

Indien u geen recht heeft op gefinancierde rechtsbijstand voor uw letselschade advocaat dan kunt u afwijkende afspraken maken. In afwijking van andere zaken mag een advocaat in een letselschade zaak op basis van no-cure no-pay werken. Dit mag alleen in letselschade zaken. Er zijn ook veel juristen die op basis van no-cure no-pay werken, in tegenstelling tot deze juristen betaald u bij een advocaat alleen een uurtarief en geen percentage van de vergoeding die u ontvangt. Daarnaast verhaald een advocaat bijna altijd zijn juridische kosten bij een verzekeraar. Kies daarom voor een letselschade zaak altijd voor een advocaat en nooit voor een jurist. Een advocaat staat onder constante controle door de Orde van Advocaten en levert daarom kwaliteit. Daar kunt u bij een jurist niet zeker van zijn.

Kostenvergoeding voor procedure

Indien de procedure tegen de beslissing omtrent uw letselschade wordt gewonnen heeft u recht op een kostenvergoeding (piv staffel). Indien u gebruik maakt van gefinancierde rechtsbijstand via de Raad voor Rechtsbijstand dan doet u afstand van deze kostenvergoeding. Indien u zelf de kosten moet dragen omdat u vanwege uw (gezins)inkomen niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp zal met deze vergoeding de kosten van de procedure gedekt zijn.