Geweld

Letselschade ten gevolge van lichamelijk geweld

Bij slachtoffers van lichamelijk geweld treedt er vaak fysieke en psychische schade (letselschade) op. Als het duidelijk is wie aansprakelijk is voor de schade ten gevolge van het lichamelijke geweld, bijvoorbeeld een trap tegen het been of een vuistslag in het gezicht, dan kan deze persoon aansprakelijk gesteld worden voor de vergoeding van zowel de materiële als de immateriële schade.

Als de dader voldoende verhaal biedt voor de aangerichte schade kan deze worden aangesproken tot vergoeding van de schade. De schade wegens lichamelijk geweld kan bijvoorbeeld bestaan uit medische kosten die u heeft moeten maken, verlies aan inkomsten of kosten voor huishoudelijke hulp. Naast deze kosten bestaat de schade veelal ook uit immateriële schade.

In het geval de dader geen verhaal biedt kan het Schadefonds Geweldsmisdrijven worden ingeschakeld. Het Schadefonds Geweldsmisdrijven kan een schadevergoeding uitkeren indien er sprake is van een slachtoffer van een geweldsmisdrijf die hierdoor ernstig lichamelijk en/of psychisch letsel heeft opgelopen.

Ook nabestaanden of naasten van slachtoffers van een geweldsmisdrijf kunnen zich in bepaalde gevallen richten tot het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Bent u slachtoffer van een geweldsmisdrijf en heeft u hierbij letselschade opgelopen? Wij kunnen u helpen met het ontvangen van een schadevergoeding of uitkering.